Powered by Payt
Klantgemak
Plaatsingsdatum: 18 april 2019

Debiteuren beter laten betalen door diverse betaalmogelijkheden

Hoe diverser het aanbod van betaalmogelijkheden in de factuur, hoe groter de kans dat debiteuren tijdig betalen. Dat is de korte en heldere tip van deze blog. Lees verder om precies te weten waarom.

Geschreven door: NLBeterBetaald
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Incasseren met software; automatisch data voorhanden

Is de betalingsmogelijkheid van voorkeur van uw debiteur niet aanwezig op de factuur? Dan is de kans groot dat de factuur op een stapel terecht komt of in een la verdwijnt. Gevolg is dat u sowieso een herinnering moet sturen –mogelijk zelfs meerdere– en in het ergste geval een deurwaarderstraject. Door diverse betaalmogelijkheden voor uw debiteuren beschikbaar te maken, verkleint u die kans.

Dat komt omdat debiteuren zoeken naar de makkelijkste manieren om direct te betalen. Uit onderzoek van MKB Belangen en Stuurjerekening.nl naar de specificaties en het proces van 10.000 verzonden facturen blijkt dat facturen met een iDEAL-link drie keer sneller betaald worden. Vaak zelfs in één dag.

Wat is de werkelijke betaaltermijn per betaalmogelijkheid?

Lees verder onder de afbeelding

Deze data is onderdeel van onze Debiteurenmonitor waarmee we elk kwartaal de ontwikkeling van het betaalgedrag laten zien.

Welk middel spreekt uw doelgroep het meest aan?

Over iDEAL is er weinig onduidelijkheid. Mogelijk hebt u klanten die de voorkeur geven aan andere betaalmogelijkheden. Faciliteer hen daar in, zodat uw cashflow beter op peil blijft. Dat betekent dat u moet achterhalen wat klanten het fijnst vinden, door even te bellen of –als dat teveel werk is– door te experimenteren over langere tijd met diverse betaalmogelijkheden.

Lees meer over beter betaald krijgen

10 tips om sneller en strategischer te innen

Download whitepaper

Diverse betaalmogelijkheden met Payt

iDEAL
Zoals u waarschijnlijk wel weet is iDEAL een Nederlandse standaard voor het uitvoeren van online betalingen. Serviceproviders Mollie en Pay zorgen ervoor dat uw debiteuren betalingen kunnen verrichten via iDEAL, vaak al binnen 24 uur na het afsluiten van een contract. Payt integreert iDEAL automatisch in de e-mailcorrespondentie. Daarmee betalen uw debiteuren met één klik op de knop een factuur.

Creditcard, Sofort of PayPal
Mogelijk willen of kunnen uw debiteuren geen gebruik maken van iDEAL, bijvoorbeeld omdat ze niet in Nederland gevestigd zijn. Met Payt is het ook mogelijk om via creditcard, Sofort of PayPal te betalen.

Automatische incasso
Stuurt u veel terugkerende facturen? Dan is automatische incasso voor uw klanten een uitkomst. Nadat u een contract met Mollie sluit, integreert Payt de functionaliteit automatisch in de facturatie- en herinneringsflows. Na een paar eenvoudige handelingen en een bevestiging via de eerste betaling hebben zowel uw klant als u zelf geen omkijken meer naar de facturen.

Brochure NL Beter Betaald

Sneller en beter betaald worden

Met onze 10 inzichten