Powered by Payt
Klantgemak
Plaatsingsdatum: 7 februari 2019

Facturen drie keer sneller voldaan met iDEAL-link

Facturen met de optie om te betalen via een iDEAL-link worden drie keer sneller betaald. Dat blijkt uit onderzoek van MKB Belangen en Stuurjerekening.nl naar de specificaties en het proces van 10.000 verzonden facturen. Met name betaalverzoeken voor particuliere klanten en MKB-klanten worden sneller betaald als een iDEAL-link is toegevoegd.

Geschreven door: NLBeterBetaald
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Makkelijke facturen worden sneller betaald

Het betalen van facturen zo makkelijk mogelijk maken, helpt om sneller betaald te krijgen. Hoe duidelijker de verwachte actie aangegeven is, hoe beter de klant aan hun verplichting voldoet. Het zijn inkoppertjes, maar het werkt. Door een iDEAL-link aan de factuur toe te voegen, betaalde 40% van de particuliere klanten en MKB-klanten een factuur in één dag! Van de betaalverzoeken zonder betaallink is dat percentage slechts vijf procent. Wat verder opvalt uit onze eigen debiteuren monitor is: bedrijven die een iDEAL-betaallink meesturen bij een betaaltermijn van veertien dagen, krijgen gemiddeld al na zestien dagen betaald; 9 dagen eerder dan zonder iDEAL-link.

Na het afsluiten van een contract met Mollie of Pay kunt u iDEAL binnen 24 uur aanbieden aan uw debiteuren.

Beter betaald krijgen voorkomt financiële problemen

Te laat voldane betalingen zijn schadelijk. Uw liquiditeit krimpt en de mogelijkheid om te investeren staat direct op een lager pitje als er geen geld binnenkomt. Een op de vijf ondernemers geeft aan dat een opeenstapeling van te laat betaalde facturen, hun onderneming in moeilijk vaarwater terecht kan doen komen. Een makkelijker betaalproces houdt uw onderneming uit die woelige wateren. Door iDEAL te integreren in de e-mailcorrespondentie, is betalen met één druk op de knop voor elkaar.

Lees meer over beter betaald krijgen

10 tips om sneller en strategischer te innen

Download whitepaper

Facturen automatisch verwerkt in de boekhouding

iDEAL betalen helpt de klant beter betalen, maar ook het betaalproces van je onderneming krijgt een impuls.

“Het prettige is dat als een klant die iDEAL-link gebruikt, de debiteur- en factuurnummers direct bij de overboeking staan. Daardoor hebben wij er geen nawerk van; ons boekhoudprogramma herkent de iDEAL betaling namelijk direct en boekt het onder de juiste gegevens in.”Janneke van der Velde, ‘Rekenkamer’ telecomaanbieder Voys

Brochure NL Beter Betaald

Sneller en beter betaald worden

Met onze 10 inzichten