Powered by Payt
Klantgemak
Plaatsingsdatum: 10 januari 2019

Factuur maken meer dan template invullen

Templates lijken een uitkomst als het gaat om factureren. Helaas, het maken van een goede factuur behelst meer dan het downloaden van een generiek template en het uploaden van gegevens. Met wat werk vooraf en een gepersonaliseerde factuur, merkt u al snel dat klanten beter betalen.

Geschreven door: NLBeterBetaald
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Factuur maken: stem voorwaarden af

Smoor betaalproblemen in de kiem met een afgestemd en geaccordeerd pakket voorwaarden. Goede afspraken over wat u van de klant verwacht nadat het product of de dienst geleverd is, voorkomen dat uw klant door onduidelijkheid of onverwachte informatie niet betaalt. Vermeld vooraf de volgende zaken:

  • Hoe u tarief/totaalbedrag is opgebouwd;
  • Hoe eventuele additionele kosten tot stand komen;
  • Welke betaalmethodes u accepteert;
  • De termijn van betaling die u hanteert;
  • Welke kosten u in rekening brengt bij een eerste aanmaning (en daarna).

Factuur maken: details van je klant

U bent niet de enige met voorwaarden. Wellicht stelt uw klant aanvullende eisen aan een factuur. Informeer de klant over uw specificaties, maar haal ook die van hen op. Het gaat hierbij om zaken als een opdrachtnummer, beschrijving van een opdracht en wie de contactpersoon voor facturen is. Beter betaald krijgen is voor een groot deel klanten op de juiste manier aanschrijven met alle correcte informatie die verwacht wordt.

Lees meer over beter betaald krijgen

10 tips om sneller en strategischer te innen

Download whitepaper

Straight to invoicing

Doorloopt u de hierboven genoemde stappen van het factuur maken-proces, dan kunt u voorlopig zonder verder contact een factuur maken voor geleverde diensten. Haal wel periodiek het net bij de klant op, zeker als u merkt dat betaalgedrag plots verandert. Het kan zijn dat degene die facturen verzorgt een weekje met vakantie is, maar het kan ook zijn dat specificaties niet meer kloppen. Om het betaalgedrag van klanten te kunnen peilen, heeft u natuurlijk wel de juiste software nodig…

Brochure NL Beter Betaald

Sneller en beter betaald worden

Met onze 10 inzichten