Powered by Payt
Financieel management
Plaatsingsdatum: 23 juli 2019

Factuur sneller betaald? Speel in op deze 5 typen te laat betalers

Te laat betaalde facturen: gemiddeld heeft 6 op de 10 mkb’ers ermee te maken*. Hoe meer inzicht u in de oorzaken ervan heeft, hoe meer u hierop in kunt spelen voor een snelle betaling. In deze blog: weet u met welke typen betalers u te maken heeft? NLBeterBetaald zet 5 typen te laat betalers op een rij en geeft aan hoe u hiermee om kunt gaan.

Geschreven door: NLBeterBetaald
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Als goede klanten uw factuur niet betalen, is het voor de cashflow cruciaal om uit te vinden hoe dat kan. Hoe eerder u in contact komt met uw debiteur over een te late betaling, hoe sneller u deze reden kunt achterhalen. Is uw klant bijvoorbeeld niet tevreden met uw product of uw dienstverlening? Of ligt het ergens anders aan?

Vriendelijk debiteurenbeheer start bij het aangaan van deze dialoog, het liefst schriftelijk. U kunt oorzaken van te late betaling achterhalen en gepaste oplossingen bieden. Met deze dialoog kunt u de klantrelatie beter behouden én uw factuur sneller betaald krijgen dan u voor mogelijk acht! Juridische actie komt later in het proces, als een goed gesprek geen mogelijkheid meer is.

Infographic NLBeterBetaald type betalers

Nederland Beter Betaald? Monitor 4e kwartaal 2018

Hoe goed wordt Nederland betaald? Check in de monitor welke betalingstermijnen worden gehaald en wat de invloed van betaalmogelijkheden als iDEAL is.

Download PDF

Brochure NL Beter Betaald

Sneller en beter betaald worden

Met onze 10 inzichten