Nederland Beter Betaald?​

Monitor 1e kwartaal 2019

Hoe snel krijgen organisaties in Nederland betaald? De monitor van NLBeterbetaald laat elk kwartaal de ontwikkeling van het betaalgedrag zien. De cijfers komen geanonimiseerd uit Payt, de slimme cloud software voor debiteurenbeheer.

Meer weten of de cijfers delen?

Hoe snel krijgt de top 5 branches betaald?

In dit eerste kwartaal zijn het opnieuw – net als in 2018 – bedrijven in de verhuur van roerende goederen en zakelijke dienstverlening die te maken hebben met langzame betalers. Zij moeten met 29 dagen het langst op de uitbetaling wachten. De gezondheidsbranche heeft de snelste betalers dit kwartaal: daar is het geld binnen 20 dagen binnen. 

Welke provincie krijgt het snelst betaald?

Bedrijven gevestigd in Drenthe en Groningen krijgen in Q1 van 2019 het snelst betaald, met beide 22 dagen. Friesland, Gelderland en Flevoland lopen daar flink op achter, met respectievelijk 27, 26 en 26 dagen. 

Hoeveel facturen worden binnen de gestelde betaaltermijn betaald

Net iets meer dan de helft van de facturen wordt binnen de gestelde betaaltermijn betaald in dit kwartaal. Op een lichte daling na in het derde kwartaal van 2018 stijgt daarmee de snelheid van betalen.
NLBeterbetaald monitor 2019

Lees het hele rapport van Q1 2019

Op welk moment worden facturen betaald? Hoeveel facturen worden pas na een herinnering of zelf pas tijdens incasso betaald? Maakt een iDEAL-betaalmogelijkheid uit voor de snelheid van betalen? En met hoeveel onbetaalde facturen heeft Nederland te kampen? Bekijk en lees de antwoorden op deze vragen in het online magazine.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.