Accountants Beter Betaald?

Monitor 2018

Hoe snel krijgt de accountancy in Nederland betaald? De monitor van NLBeterbetaald voor de accountancybranche laat elk jaar de ontwikkeling van het betaalgedrag zien. De cijfers komen geanonimiseerd uit Payt, de slimme cloud software voor debiteurenbeheer.

Meer weten of de cijfers delen?

Hoe snel krijgt de branche betaald?

Van alle subbranches kregen boekhoudkantoren in 2018 het snelst betaald; de subbranche van registeraccountants kreeg het langzaamst betaald. Alleen in de subbranche van overige administratiekantoren is een lichte daling van het aantal dagen te zien.

 

Welke provincie krijgt het snelst betaald?

Accountants gevestigd in Zeeland, Limburg en Drenthe doen het over het hele jaar genomen het beste. De gemiddelde betaaltermijn voor deze provincies ligt rond 22 – 24 dagen.

 

Hoeveel facturen worden binnen de gestelde betaaltermijn betaald?

Tijdens alle kwartalen van 2018 hebben de overige administratiekantoren te maken met de slechtste betaalmoraal. Deze subbranche heeft het laagste percentage facturen dat binnen de gestelde termijn wordt betaald. Over het hele jaar is wel voor alle subbranches een toename van het percentage betaald binnen de gestelde termijn te zien.

Accountants beter betaald online magazine

Lees het hele rapport van de accountancy branche in 2018

Hoe snel krijgen organisaties van de accountancy branche in 2018 betaald? Hoeveel facturen worden pas na een herinnering of zelf pas tijdens incasso betaald? Maakt een iDEAL-betaalmogelijkheid uit voor de snelheid van betalen? En met hoeveel onbetaalde facturen heeft Nederland te kampen? Bekijk en lees de antwoorden op deze vragen in het online magazine.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.