Automotive Beter Betaald?

Monitor

Hoe snel krijgen bedrijven in de automotive in Nederland betaald? De monitor van NLBeterbetaald voor de automotivebranche laat elk jaar de ontwikkeling van het betaalgedrag zien. De cijfers komen geanonimiseerd uit Payt, de slimme cloud software voor debiteurenbeheer.

Meer weten of de cijfers delen?

Hoe snel krijgt de branche betaald?

De handel in en reparatie van zwaardere bedrijfsauto’s had te maken met de slechtste betaalmoraal. Facturen stonden meer dan 38 dagen open. Dat staat in contrast met diezelfde handel en reparatie maar dan van personenauto’s en lichte bedrijfswagens. Daar stonden facturen minder dan 18 dagen open.

Welke provincie krijgt het snelst betaald?

Automotive bedrijven gevestigd in het midden van Nederland – Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland – krijgen gemiddeld in 2018 hun facturen het snelst van alle provincies betaald. Pas in het laatste kwartaal komen daar ook Groningen en Drenthe bij.

Hoeveel facturen worden binnen de gestelde betaaltermijn betaald?

In heel 2018 zijn het zowel subbranche handel in en reparatie van zwaardere bedrijfsauto’s als operational lease de branches die het minste facturen binnen de betaaltermijn krijgen. Het dieptepunt in de gehele branche ligt bij betalingen voor de handel in en reparatie van zwaardere bedrijfsauto’s in het eerste kwartaal van 2018. Toen werd minder dan 25% van de facturen binnen de gestelde betaaltermijn voldaan.

Lees het hele rapport van de automotive branche in

Hoe snel krijgen organisaties van de automotive branche in 2018 betaald? Hoeveel facturen worden pas na een herinnering of zelf pas tijdens incasso betaald? Maakt een iDEAL-betaalmogelijkheid uit voor de snelheid van betalen? En met hoeveel onbetaalde facturen heeft Nederland te kampen? Bekijk en lees de antwoorden op deze vragen in het online magazine.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.