Kinderopvang Beter Betaald?

Monitor 2018

Hoe snel krijgt de kinderopvang in Nederland betaald? De monitor van NLBeterbetaald laat elk jaar voor de kinderopvangbranche de ontwikkeling van het betaalgedrag zien. De cijfers komen geanonimiseerd uit Payt, de slimme cloud software voor debiteurenbeheer.

Meer weten of de cijfers delen?

Hoe snel krijgt de branche betaald?

Leek het er in de eerste drie kwartalen van 2018 op dat de betaalmoraal voor de kinderopvangbranche verbeterde, in het laatste kwartaal steeg het aantal dagen van openstaande betalingen naar 22. In 2018 stonden facturen in deze branche gemiddeld 21 dagen open.

Welke provincie krijgt het snelst betaald?

Voor het laatste kwartaal van 2018 geldt grofweg: hoe noordelijker de kinderopvang gevestigd, hoe beter de betaling in die periode. Utrecht is een uitzondering, waar net als in Groningen snel wordt betaald (respectievelijk 14 en 11 dagen). Zuid-Holland en Gelderland zijn de hekkensluiters, met respectievelijk 37 en 41 dagen dat een factuur open staat.

Hoeveel facturen worden binnen de gestelde betaaltermijn betaald?

Eind 2018 wordt ongeveer de helft van de facturen van de kinderopvangbranche binnen de gestelde betaaltermijn betaald, net als gemiddeld in Nederland eind 2018. Gedurende het jaar schommelt het percentage betalingen binnen de betaaltermijn tussen 43% en 67%.

Op basis van facturen uit kwartaal 4 2018. Automatische incasso’s niet meegerekend.

Kinderopvang rapport

Lees het hele rapport van de Kinderopvang in 2018

Hoe snel krijgen organisaties van de kinderopvang branche in 2018 betaald? Hoeveel facturen worden pas na een herinnering of zelf pas tijdens incasso betaald? Maakt een iDEAL-betaalmogelijkheid uit voor de snelheid van betalen? En met hoeveel onbetaalde facturen heeft Nederland te kampen? Bekijk en lees de antwoorden op deze vragen in het online magazine.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.