Onderwijs Beter Betaald?

Monitor 2018

Hoe snel krijgen onderwijsinstellingen in Nederland betaald? De monitor van NLBeterbetaald voor de onderwijsbranche laat elk jaar de ontwikkeling van het betaalgedrag zien. De cijfers komen geanonimiseerd uit Payt, de slimme cloud software voor debiteurenbeheer.

Meer weten of de cijfers delen?

Hoe snel krijgt de branche betaald?

Waar in Nederland gemiddeld de betaalmoraal beter wordt, heeft het onderwijs in 2018 juist te maken met een verslechterde betaalmoraal. De branche moet tegen het einde van het jaar 6 dagen langer wachten op de betaling dan aan het begin van het jaar.

Welke provincie krijgt het snelst betaald?

Onderwijsinstellingen gevestigd in Limburg krijgen gedurende het jaar het beste betaald, rond 22 dagen.

 

Hoeveel facturen worden binnen de gestelde betaaltermijn betaald?

2018 begon goed voor de branche, met bijna 60% van de facturen voor de termijn betaald. In Q3 werd er zelfs bijna 70% voor de betaaltermijn betaald. En in tegenstelling tot andere branches daalde dit percentage in Q4 tot onder de 50%.
Onderwijs online magazine

Lees het hele rapport van de onderwijs branche in 2018

Hoe snel krijgen organisaties van de onderwijs branche in 2018 betaald? Hoeveel facturen worden pas na een herinnering of zelf pas tijdens incasso betaald? Maakt een iDEAL-betaalmogelijkheid uit voor de snelheid van betalen? En met hoeveel onbetaalde facturen heeft Nederland te kampen? Bekijk en lees de antwoorden op deze vragen in het online magazine.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.