Uitzendbranche Beter Betaald?

Monitor 2018

Hoe snel krijgen uitzendbureaus in Nederland betaald? De monitor van NLBeterBetaald laat elk jaar voor de uitzendbranche de ontwikkeling van het betaalgedrag zien. De cijfers komen geanonimiseerd uit Payt, de slimme cloud software voor debiteurenbeheer.

Meer weten of de cijfers delen?

Hoe snel krijgt de branche betaald?

In de uitzendbranche zijn er aanzienlijke verschillen in de betalingssnelheid.. Payrollbedrijven krijgen in 2018 gemiddeld tussen de 20 en 24 dagen betaald. Arbeidsbemiddeling- en detacheringsbureaus moeten soms meer dan 40 dagen wachten op betaling.

Welke provincie krijgt het snelst betaald?

Bedrijven in de uitzendbranche in de provincie Flevoland hebben het langst last van uitblijvende betalingen: daar worden facturen gemiddeld na 45 dagen betaald. Ook bedrijven in Groningen, Drenthe, Friesland, Limburg en Utrecht moeten lang wachten: rond de 38 dagen.

Op basis van facturen uit het vierde kwartaal van 2018.

Hoeveel facturen worden binnen de gestelde betaaltermijn betaald?

Ten opzichte van het Nederlandse gemiddelde heeft deze branche te kampen met veel betalingen buiten de betaaltermijn. Het gemiddelde in Q4 zat op iets meer dan 50% binnen de betaaltermijn. Arbeidsbemiddeling, payrolling en detachering zaten daar onder, tussen de 44% en 46%. Uitzendbureaus kregen het minst vaak betaald binnen de betaaltermijn: slechts 35% van de facturen werd op tijd betaald.

Uitzendbranche monitor

Lees het hele rapport van de uitzendbranche in 2018

Hoe snel krijgen organisaties van de uitzendbranche in 2018 betaald? Hoeveel facturen worden pas na een herinnering of zelf pas tijdens incasso betaald? Maakt een iDEAL-betaalmogelijkheid uit voor de snelheid van betalen? En met hoeveel onbetaalde facturen heeft Nederland te kampen? Bekijk en lees de antwoorden op deze vragen in het online magazine.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.